Om oss

KLUBBEN MED DET LILA HJÄRTAT

Jitex BK är en damfotbollsförening med en anrik historia som sträcker sig tillbaka till vårt grundande den 21 januari 1971 i Mölndal.

Vi är en av de mest framgångsrika klubbarna inom svensk damfotboll med sex SM-guld och tre segrar i Svenska cupen (Folksam Cup). Vår passion för fotbollen har drivit oss till framgångar och utmärkelser inom sporten.

Vår mest framgångsrika period sträcker sig till slutet av 1970-talet och början av 1980-talet, då vi tog hem flera SM-guld. 

Idag, spelar Jitex BK i Elitettan och vi har en stark ungdomsverksamhet som inkluderar flicklag från 7 år upp till 16 år, samt en juniorverksamhet. 

Historiskt sett har Jitex BK haft betydande personer som har format vår förening. Berit Andell, en av våra grundare, samlade de första spelarna för att bilda laget, och namnet ”Jitex” kommer från vår första sponsor, Ji-Tex, ett klädhus i Krokslätt. Våra karakteristiska lila matchdräkter har blivit en del av vår identitet.

Under åren har vi också haft spelare som har representerat det svenska landslaget och har blivit ikoner inom damfotbollen, inklusive Pia Sundhage, Anette Börjesson, och Elisabeth Leidinge.

 

HISTORISKA LEGANDARER I JITEX BK

Anette Börjesson en av Jitex mest framstående spelare genom tiderna och som bland annat har varit med
och tagit samtliga av Jitex 6 SM-guld. Och därtill både EM-guld och EM-silver med landslaget

”Med Jitex fick jag uppleva starten på damfotbollen med en utveckling som hette duga. Det är underbart att ha varit en del av den resan och utvecklingen som var. Jag är lila i hjärtat. Vi är många som är det.”

Elisabeth Leidinge, utsågs under sin tid i Jitex till världens bästa målvakt. 

”Mitt lila hjärta har aldrig slutat att slå för klubben. Berit och Stig Andell var hörnstenar och en hörnsten finns ju kvar; min ”Klacken” som drillade mig i mål. Det är svårt att få med alla känslor man får när man tänker på Jitex, de är så många.”

Anette ”Vinden” Nicklasson, tongivande spelare under 70-, 80-talet in på 90-talet. Landslagsspelare och delaktig i samtliga Jitex 6 SM-tecken.

”Jitex var som min andra familj. Vi hade så fantastiskt kul, både på och utanför planen. I alla år. Det lila hjärtat går aldrig ur.”

Kajsa Tornfalk, Jitex tränare som i höstas mottog Pia Sundhages stipendium för sitt starka ledarskap.

“Det finns en speciell passion och kamratskap där vi månar om varandra. Det är som en tradition som lever vidare i Jitex ursprung. Jag är stolt över att vara en del av tröjan tillsammans med alla fantastiska spelare som representerat klubben. Jitex har betytt allt för mig, där min fotbollskarriär. Det finns ett lila hjärta i mig.”

Victoria Sandell Svensson, gjorde sin första säsong i högsta serien med Jitex 1997 och mottog därefter pris
för årets genombrott.

”Året i Jitex var mitt första år i högsta serien, ett tufft men lärorikt år. Jag ser det som början på min karriär.”

 

Vår vision

Vi är fast beslutna att inte bara vara en framstående fotbollsförening, utan även att bidra i och till samhället. Genom våra initiativ och evenemang strävar vi efter att sprida glädjen och fördelarna med fotboll till så många som möjligt.

Årligen arrangerar vi en inspirerande fotbollsskola som syftar till att främja ungdomarnas intresse och engagemang för sporten. Vi är även stolta över våra initiativ som främjar integration i samhället. Ett av dessa projekt är Streetfotboll, som har blivit en populär aktivitet i Mölndal. Förutom att vi varje år håller egna cuper som ger spelare möjligheten att utvecklas och tävla inom fotboll så är vi även stolta över vårt engagemang i världens största ungdomscup, Gothia Cup.

Styrelse

PETER CLAESSON, ORDFÖRANDE
Epost: peter.claesson@jitex.se

THOMAS SJÖMAN, SEKRETERARE
Epost: thomas.sjoman@jitex.se

PETER ERIXZON, KASSÖR
Epost: ekonomiansvarig@jitex.se

DANIEL HORST, LEDAMOT
Epost: daniel.horst@jitex.se

PETER ANDERSSON, A-LAG OCH JUNIORSEKTION
Epost: peter.andersson@essity.com

Kontakt

TB-hallen Idrottsvägen 43162 Mölndal

info@jitex.se

kontonr: BG 655-4182

Övrig kontakter: Klicka här